17
2011

Az eltelt 40 év az emlékezeté, mostantól egy új jövő veszi kezdetét

Írta: Nagykutasi Viktor Módosítás: (2011 június 17)
PDFNyomtatásE-mail

Mivel zárhatnánk az elmúlt negyven év történéseire való visszapillantásunkat? Hiszen mindenki másként élte meg. Más volt az indítéka az egyesülethez tartozásának, volt, aki termékeinek értékesítéséhez érdekképviseletet remélt. Mások közösséghez akartak tartozni. Ismeretszerzésre, baráti beszélgetés és jó szóra vágytak. Kirándulni a magyar valóságban. Szép gyümölcsösöket, parkokat, kulturális értékeket, történelmi nevezetességeket, tájakat, embereket, népszokásokat szerettek volna látni. Bepótolni mindazt, amire hivatásukban, anyagi gondjaikban, más elkötelezettségeikben nem volt lehetőségük.

Szinte észrevétlenül lettek lelkes kertbarátok, a rendezvények elmaradhatatlan részesei, barátokra, önzetlen szervezőkre találtak. Vezetőségi tagok, rendezvények- kiállítások szereplői lettek. Részt vettek a „Szép Kert – Szép Környezet Városszépítő és Környezetvédő” pályázaton. Az egyesületi bórversenyeken saját termésű boraikkal nevezők, talán aranyérem minősítésű fokozatot értek el. A vidám hangulatú kirándulások nótázói, táncosai lettek.

Az első útkeresőknek köszönjük, hogy elvetették magját a gazdag választéknak. A későbbi nemzedéknek azt, hogy képesek voltak felismerni a lehetőségek eddig járatlan útjait. Ápolták a kertészkedés hagyományait úgy, hogy annak újszerűségét megismerni, alkalmazni legyen képes az egész tagság. Országot látni akartak, ismerkedni a tudománnyal bármerre vitt útjuk. Közben baráti, jó kedélyű, egymás gondjaira érzékeny közösségi emberekké váltak.

Az alapító nemzedék már eltávozott közülünk. A kérlelhetetlen sors nem engedi meg, hogy most amikor érdemeikről, az úttörők nehézségeikről, róluk emlékezünk, egy boldog pillanatra velünk legyenek. Évfordulónkon nagyobb szabású munkáink végeztével nem mulasztottuk el felidézni érdemeiket. A 40. évfordulón is ezt tesszük.

Köszönet a második generáció tagságának, tisztségviselőinek, szakembereinek, az egész művelt közösségnek, az elődök hagyatékának eredményes továbbviteléért.

Köszönet a később csatlakozóknak, hogy közösség kereső útjuk hozzánk vezetett.

Köszönet a Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetségének továbbképző és érdekképviselő, módszerbeli segítséget nyújtó együttműködéséért, kitűnő szaklapunk, a KERTI KALENDÁRIUM közre adásáért.

Győr Megyei Jogú Város egyesületének tartjuk magunkat, nevünkben is viseljük a Győr Városi Egyesülete nevet. Tenni akarásunk az emberekért, a városért szándékból ered és támogatásának akarata érvényesül, köszönjük.

Az egyesület eredményes működéséhez hozzájárultak a városban működő agrárszervezetek, közületi, kulturális, egészségügyi, szakszolgálati szervezetek, a bennünket ellátó speciális értékesítők és sokan mások. Köszönjük a Médiának rólunk szóló, jó szándékú közleményeit.

Minden együttműködőnknek elismerő köszönetünket fejezzük ki, a további együttműködés reményében sok sikert kívánunk munkájukhoz.